Wageningse Kanovereniging

(WKV) De Bovenste Polder

Opstarten activiteiten na versoepeling corona-maatregelen

Door de versoepeling van de maatregelen tegen het coronavirus die door het kabinet bekend zijn gemaakt mag met inachtneming van deze maatregelen weer buiten worden gesport. Dat betekent ook dat de WKV weer is begonnen met haar activiteiten. We varen dus weer onze reguliere verenigingsavonden en dag- en weekendtochten. Meer informatie staat op onze site op de pagina "Corona maatregelen".

Om als niet-lid mee te mogen varen moet je minimaal de basistechnieken voor kajakvaren beheersen om veilig te kunnen varen (niveau instapcursus). Proefvaren van nieuwelingen mag alleen na aanmelding vooraf per e-mail (info@wkvkano.nl) en na beoordeling van het vaarniveau door een instructeur of door een WKV-bestuurslid.

De Wageningse Kano Vereniging (WKV) De Bovenste Polder is opgericht in 1988 en is gehuisvest in een monumentale voormalige steenfabriek op een zeer mooie locatie langs de Nederrijn bij Wageningen, zo'n kilometer stroomafwaarts van het Lexkesveer.


Er is voor ieder een divers aanbod aan activiteiten op verschillende niveaus en interesses. De meeste tochten zijn bestemd voor kajakvaarders, maar er zijn ook enkele leden actief in het varen in open kano's. Bij de WKV zijn er oude rotten en instappers, mensen die op zee, vlakwater en/of wildwater varen, er zijn leden van alle leeftijden. De club heeft elk jaar een volle vaarkalender met voor een ieder wat wils.

Naast het organiseren van tochten geven we ook instructies op uiteenlopende niveaus, van beginners tot zeer gevorderden. Binnen de WKV beschikken we over enkele instructeurs die gediplomeerd zijn door de Nederlandse Kano Bond of het Watersportverbond.

WKV De Bovenste Polder is als kanovereniging aangesloten bij het Watersportverbond.