Wageningse Kanovereniging

(WKV) De Bovenste Polder

Maatregelen vanwege Coronavirus

De ontwikkelingen rond de verspreiding van het Coronavirus volgen zich in rap tempo op. Naar aanleiding van de maatregelen van de Nederlandse regering en adviezen van de landelijke sportbonden zijn alle georganiseerde activiteiten van onze vereniging voorlopig opgeschort. We nemen tot nader bericht ook geen geïnteresseerden mee het water op. Leden kunnen zelf op eigen risico blijven varen.

De Wageningse Kano Vereniging (WKV) De Bovenste Polder is opgericht in 1988 en is gehuisvest in een monumentale voormalige steenfabriek op een zeer mooie locatie langs de Nederrijn bij Wageningen, zo'n kilometer stroomafwaarts van het Lexkesveer.


Er is voor ieder een divers aanbod aan activiteiten op verschillende niveaus en interesses. De meeste tochten zijn bestemd voor kajakvaarders, maar er zijn ook enkele leden actief in het varen in open kano's. Bij de WKV zijn er oude rotten en instappers, mensen die op zee, vlakwater en/of wildwater varen, er zijn leden van alle leeftijden. De club heeft elk jaar een volle vaarkalender met voor een ieder wat wils.

Naast het organiseren van tochten geven we ook instructies op uiteenlopende niveaus, van beginners tot zeer gevorderden. Binnen de WKV beschikken we over enkele instructeurs die gediplomeerd zijn door de Nederlandse Kano Bond of het Watersportverbond.

WKV De Bovenste Polder is als kanovereniging aangesloten bij het Watersportverbond.