Wageningse Kanovereniging

(WKV) De Bovenste Polder

Update corona-maatregelen (24 mei 2021)

We mogen weer in groepen gaan varen en daarom gaan de verenigingsactiviteiten formeel weer van start. Dat betekent dat we weer elke woensdagavond en zondagochtend in clubverband gaan varen op de Nederrijn en weer dag- en weekendtochten kunnen organiseren. Echter wel met inachtneming van de coronamaatregelen van de overheid. Meer informatie hierover staat op onze website onder Corona maatregelen.

Introductiecursus 2021 is volgeboekt (update 1 juni 2021)

De belangstelling voor de introductiecursus was overweldigend zodat we helemaal vol zitten. Er zijn dus geen plaatsen meer vrij.

Geen verhuur boten en materiaal aan niet-leden (update 16 juni 2021)

Regelmatig worden we benaderd of wij boten of andere materialen verhuren aan niet-leden of dat wij activiteiten verzorgen voor niet-leden. De WKV verhuurt alleen aan eigen leden en organiseert alleen activiteiten voor eigen leden.

De Wageningse Kano Vereniging (WKV) De Bovenste Polder is opgericht in 1988 en is gehuisvest in een monumentale voormalige steenfabriek op een zeer mooie locatie langs de Nederrijn bij Wageningen, zo'n kilometer stroomafwaarts van het Lexkesveer.


Er is voor onze leden een divers aanbod aan activiteiten op verschillende niveaus en interesses. De meeste tochten zijn bestemd voor kajakvaarders, maar er zijn ook enkele leden actief in het varen in open kano's. Bij de WKV zijn er oude rotten en instappers, mensen die op zee, vlakwater en/of wildwater varen, er zijn leden van alle leeftijden. De club heeft elk jaar een volle vaarkalender met voor elk actief lid wat wils.

Naast het organiseren van tochten geven we ook instructies op uiteenlopende niveaus, van beginners tot zeer gevorderden. Binnen de WKV beschikken we over enkele instructeurs die gediplomeerd zijn door de Nederlandse Kano Bond of het Watersportverbond.

WKV De Bovenste Polder is als kanovereniging aangesloten bij het Watersportverbond.

De WKV is een vereniging met leden die onze materialen mogen huren en aan onze activiteiten meedoen. Onze vereniging verhuurt geen boten of materialen aan niet-leden, en ook organiseren wij geen activiteiten voor niet-leden als deze activiteit niet op onze vaarkalender staat.