Wageningse Kanovereniging

(WKV) De Bovenste Polder

Update corona-maatregelen (29 november 2021)

Landelijk zijn weer strengere coronamaatregelen afgekondigd voor de komende periode. Gelukkig kunnen we gewoon in groepsverband blijven varen. We houden daarbij anderhalve meter afstand en gebruiken de opslagruimten voor onze boten en niet als verblijfplaats, we kleden ons thuis of buiten om. Na 17:00 uur varen we met maximaal 4 personen (exclusief instructeur). Zie voor meer informatie de pagina met Corona maatregelen.

Informatie over proefvaren (26 september 2021)

Heb je interesse om bij de WKV te komen proefvaren, laat dit dan via info@wkvkano.nl aan ons weten. We maken dan een afspraak waarbij een ervaren clublid met jou het water op gaat. Lees meer hierover op Meevaren met de WKV.

Geen cursussen ingepland voor najaar (26 september 2021)

Er zijn in het najaar van 2021 geen introductiecursussen ingepland voor beginners. De eerstvolgende introductiecursus zal naar verwachting in het voorjaar van 2022 worden georganiseerd. Zodra er meer bekend is zullen we dat op onze website melden.

Geen verhuur boten en materiaal aan niet-leden

Regelmatig worden we benaderd of wij boten of andere materialen verhuren aan niet-leden of dat wij activiteiten verzorgen voor niet-leden. De WKV verhuurt alleen aan eigen leden en organiseert alleen activiteiten voor eigen leden.

De Wageningse Kano Vereniging (WKV) De Bovenste Polder is opgericht in 1988 en is gehuisvest in een monumentale voormalige steenfabriek op een zeer mooie locatie langs de Nederrijn bij Wageningen, zo'n kilometer stroomafwaarts van het Lexkesveer.


Er is voor onze leden een divers aanbod aan activiteiten op verschillende niveaus en interesses. De meeste tochten zijn bestemd voor kajakvaarders, maar er zijn ook enkele leden actief in het varen in open kano's. Bij de WKV zijn er oude rotten en instappers, mensen die op zee, vlakwater en/of wildwater varen, er zijn leden van alle leeftijden. De club heeft elk jaar een volle vaarkalender met voor elk actief lid wat wils.

Naast het organiseren van tochten geven we ook instructies op uiteenlopende niveaus, van beginners tot zeer gevorderden. Binnen de WKV beschikken we over enkele instructeurs die gediplomeerd zijn door de Nederlandse Kano Bond of het Watersportverbond.

WKV De Bovenste Polder is als kanovereniging aangesloten bij het Watersportverbond.

De WKV is een vereniging met leden die onze materialen mogen huren en aan onze activiteiten meedoen. Onze vereniging verhuurt geen boten of materialen aan niet-leden, en ook organiseren wij geen activiteiten voor niet-leden als deze activiteit niet op onze vaarkalender staat.