Activiteiten

Clubavonden en -ochtenden

In het zomerseizoen (april t/m september) wordt op elke woensdagavond en zondagochtend op de Rijn en soms elders in de buurt gevaren. Omdat het in het winterseizoen (oktober t/m maart) vroeg donker is varen we dan alleen op de zondagmorgen. Alleen ervaren vaarders met minimaal Toervaardigheidsniveau varen ook in de winter op woensdagavond in clubverband in het donker met verlichting.

Voor beginnende of onervaren WKV-leden is er in de zomerperiode op woensdagavonden en in de winterperiode op zondagochtend begeleiding aanwezig. 

Als je interesse hebt in proefvaren dan kan je dat melden op info@wkvkano.nl, We kijken dan wanneer er mogelijkheden zijn voor een vaarafspraak met een ervaren WKV-lid (zie ook  meevaren met de WKV).

Kajak versus open kano

Binnen de WKV zijn alle activiteiten gericht op het varen in een kajak, maar er is binnen de club wel bij sommige leden interesse in het varen in open of Canadese kano's. De WKV heeft zelf geen open kano als verenigingsboot. Wil je aan een activiteit meedoen met een open kano, vraag dan eerst de tochtleider of een instructeur.

Dagtochten en meerdaagse tochten

Het allerbelangrijkste van de vereniging is toch de organisatie van kanotochten in Nederland, en soms daarbuiten. We proberen allemaal ieder jaar weer een afwisselend programma in elkaar te zetten met tochten op zowel kleine beekjes, de Nederlandse plassen en kanalen en grachten. Daarnaast is er ieder jaar de gelegenheid op verschillende niveaus te varen op groot water / zee  en wildwater. De eerstvolgende tochten verschijnen natuurlijk in het verenigingsblad de Steendruk maar alle tochten zijn ook te vinden op de pagina "Kalender". We hanteren het systeem van tochtleiders en assistenten of coaches. We proberen veel leden op te leiden en te betrekken bij het leiden van een tocht, hetzij als assistent, hetzij als leider, al dan niet bijgestaan door een coach.

Zwembad

Om technieken als de hoge steun en eskimoteren beter onder de knie te krijgen, of om zomaar eens lekker warm te kanoen in de winter, wordt in de maanden januari t/m maart een aantal malen een zwembad gehuurd waar wij met onze kano's terecht kunnen.

Cursussen

Naast deze activiteiten worden door de instructeurs van de WKV verschillende cursussen georganiseerd. Deze cursussen hebben verschillende niveaus en verschillende doelgroepen. Bij de cursussen kan men brevetten behalen die door het Watersportverbond (WSV) worden uitgegeven.

Voor meer informatie, zie Cursussen.

Jeugd

De WKV organiseert momenteel geen speciale activiteiten voor jeugdleden. Jeugdleden tot 16 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een ouder of voogd deelnemen aan activiteiten.