Home - Algemene informatie

   
 
De Wageningse Kano Vereniging (WKV) De Bovenste Polder is opgericht in 1988 en is gehuisvest in een voormalige steenfabriek op een zeer mooie locatie langs de Nederrijn bij Wageningen, zo'n kilometer stroomafwaarts van het Lexkesveer. Er is voor ieder een divers aanbod aan activiteiten op verschillende niveaus en interesses. De meeste tochten zijn bestemd voor kajakvaarders, maar er zijn ook enkele leden actief in het varen in open kano's. Bij de WKV zijn er oude rotten en instappers, mensen die op zee, vlakwater en/of wildwater varen, er zijn leden van alle leeftijden. De club heeft elk jaar een volle vaarkalender met voor een ieder wat wils.
Naast het organiseren van tochten geven we ook instructies op uiteenlopende niveaus, van beginners tot zeer gevorderden. Binnen de WKV beschikken we over enkele instructeurs die gediplomeerd zijn door de Nederlandse Kano Bond of het Watersportverbond.
WKV De Bovenste Polder is aangesloten bij het Watersportverbond.


Heb je ook interesse in kajakvaren of kanovaren bij ons? Kom dan eens bij ons langs op een van onze verenigingsavonden of verenigingsochtenden. We varen in het zomerseizoen (begin april - eind september) elke woensdagavond, in het winterseizoen (begin oktober - eind maart) varen we op zondagochtenden als er in hetzelfde weekend geen andere activiteit op de WKV-kalender staat.
Er is tijdens verenigingsavonden en -ochtenden altijd deskundige begeleiding aanwezig. Nieuwelingen zijn dan van harte welkom. Als voorbehoud om mee te mogen kajakken op de Rijn geldt wel dat de begeleider van de verenigingsavond of -ochtend beoordeelt of de omstandigheden veilig genoeg zijn om nieuwelingen mee te nemen.
Al je mee wilt varen, neem dan wel een setje waterdicht ingepakte reservekleding mee en iets energierijks te eten en te drinken. Wij zorgen dan voor een kajak, peddel, zwemvest en spatzeil. We verzamelen ons om 18:45 uur (verenigingsavonden) of om 9:45 uur (verenigingsochtenden) bij onze steenfabriek.
Wil je meer informatie, neem dan contact op met een van de bestuursleden of stuur een e-mail naar ons op info@wkvkano.nl.

GEEN COMMERCIËLE ACTIVITEITEN ZOALS VERHUUR
Soms krijgen we de vraag of wij ook kano's verhuren of instructie verzorgen. Onze verenigingskano's zijn echter alleen bedoeld voor gebruik door onze leden. Uit veiligheidsoverwegingen verhuren wij geen kano's aan anderen, ook geven wij geen instructiemiddagen etc.

INFORMATIE VAN/VOOR WKV'ERS

KAJAK-CURSUSSEN (update 21 februari 2018)

Introductiecursus kajakvaren

https://sites.google.com/site/wkvbopo/home/IK_2018_Persbericht_IntroductiecursusKajakvaren_Foto.jpg
In maart en april organiseert de Wageningse Kano Vereniging ‘De Bovenste Polder’ een introductiecursus kajakvaren. Voor wie kennis wil maken met de kanosport en uitziet naar leuke peddeltochten. De lessen vinden plaats op de Rijn.

De introductiecursus bestaat uit een kennismakings- en informatieavond op dinsdagavond 13 maart, een zwembadles op zondagmiddag 18 maart, en 4 lessen op de Rijn op de dinsdagavonden 27 maart en 3, 10 en 17 april. De zwembadles is in De Bongerd, de overige lessen zijn bij de kanovereniging, bij de monumentale steenfabriek ‘De Bovenste Polder’. Op zondag 22 april sluiten we de cursus af met een dagtocht in de omgeving. De lessen op de Rijn beginnen om 18.45 uur en worden gegeven door gediplomeerde instructeurs.


De kosten voor de cursus zijn € 60. Dit is inclusief de huur van het materiaal en de toegang tot het zwembad. Bij aanmelding als lid van de kanovereniging wordt een korting van € 30 gegeven op de contributie.
In totaal is er plaats voor 12 deelnemers, dus geef je snel op. In ieder geval tot uiterlijk 5 maart. Voor meer informatie en opgave kun je contact opnemen met: Janien van der Greft, e-mail jgreft@versatel.nl, telefoon 0317-350859.

Overige informatie cursussen:
Voor algemene informatie over de verschillende cursussen die bij de WKV worden gegeven, klik hier.
Voor meer informatie, stuur je vraag per e-mail naar info@wkvkano.nl.


============================================================================================================
IN MEMORIAM: GERARD BOS (1965 - 2018)

De Wageningse Kanovereniging De Bovenste Polder moet afscheid nemen van haar voorzitter en van een geliefde clubgenoot. Een afscheid dat plotseling is gekomen, verbijsterend en veel te vroeg.

Gerard kwam in 1998 in onze vereniging als bijvangst van een kano-liefhebbende partner. Echter was het wel zo dat Gerard toen al vele jaren zijn sporen in de kanowereld had verdiend.

Een goedmoedige, vrolijke reus met rode blosjes en een Delftse tongval kreeg een prominente plek bij de WKV. Gerard in zijn vroege WKV-tijd was de organisator van grootwatertochten in Zeeland of op de Waddenzee. Hij stond aan de wieg van onze Pinkster-Wadden-Weekenden, hoewel zijn eerste bij ons niet verder kwam dan de Dokkumer Ee. Maar dit was wel een opmaat om jaarlijks met de WKV de Waddenzee op te trekken. Een traditie die dit jaar nog steeds op de toerkalender staat.

Zijn manier van organiseren paste bij hem: uitdagend doch veilig, het was avontuurlijk en er was veel te zien, maar er was vooral veel gezelligheid. We leerden hem kennen als een grote liefhebber van kamperen en van de gezelligheid die samen kamperen teweeg brengt.

Hij stond ook aan de wieg van de kampeerweken in de meivakantie. Hier begon het met een week kamperen, varen, en relaxen in de Deense Archipel. Kamperen ging net iets luxer dan bij menig kajakker. Waar wij in de vrieskou kleumden in onze koepeltentjes, werd er naast ons met grote zorgvuldigheid een ruime vouwwagen opgetuigd. Dat deze ruimte bood aan veel kleumende kajakkers en dat deze ook nog verwarmd was, was wel een uitkomst. Daarmee was het Bruine Café binnen de WKV geboren. En daarmee ook een nieuwe WKV-traditie.

Organiseren en regelen zat in zijn bloed. Hij was jarenlang de organisator en het gezicht van de Veluwerally, een jaarlijks terugkerend groot kano-evenement op de IJssel. In 2011 kwam hij in het WKV-bestuur als secretaris. In 2014 nam hij het voorzitterschap over. Hij zou bij de komende algemene ledenvergadering het stokje doorgeven.

Hij kwakkelde al een tijdje met zijn gezondheid, vandaar dat we hem de laatste tijd minder in zijn kano zagen. Maar hij was nog steeds alom aanwezig als er iets bijzonders te vieren was, maar vooral als er wat te kamperen viel.

Gerard bleef altijd de goedmoedige, vrolijke reus met de rode blosjes en de Delftse tongval. We bewonderen zijn optimisme, ook nadat hij in september geveld werd door een hartstilstand. Hij dacht meteen al weer aan herstel, aan iets doen, aan plannen maken.

Het heeft niet zo mogen zijn. We moeten verder zonder de  goedmoedige, vrolijke reus met de rode blosjes en de Delftse tongval. We beloven Gerard dat we hem altijd in een warme en dierbare herinnering zullen houden. En bovenal beloven we Gerard dat we goed voor Angeline en Marinus zullen zorgen.

Namens het bestuur van WKV De Bovenste Polder, Gert Grobben.

===========================================================================================================

 
MEEVAREN MET DE WKV (update 01 oktober 2017)
Lijkt kajakvaren je leuk, dan hoef je niet te wachten op de eerstvolgende cursus. Als nieuweling ben je welkom tijdens onze verenigingsochtenden. Van oktober tot en met maart varen we elke zondagochtend op de Nederrijn, behalve als op dezelfde zondag een andere WKV activiteit (dag- of weekendtocht) op de vaarkalender staat. We beginnen om ca 9:45 uur, wanneer de begeleider de verenigingskajaks verdeelt over de deelnemers. Wil je meevaren, neem zelf een pakketje droge reservekleding en -schoenen, een handdoek en iets te drinken en eten mee, wij zorgen voor een kajak met toebehoren.
Laat even van tevoren weten dat je wilt komen, want dan zijn we op je komst voorbereid. Stuur dus als je wilt even een mailtje naar info@wkvkano.nl.
Vanaf 1 april 2018 varen we weer elke woensdagavond.
LET OP! De begeleider van de verenigingsactiviteit kan beslissen om geen nieuwelingen mee te nemen als de omstandigheden (weer, stroming, waterstand) zo extreem zijn dat er grote risico's voor omslaan en/of onderkoeling van onervaren vaarders ontstaan.
 
Wil je op korte termijn een kanocursus of een andere kano-activiteit volgen buiten de WKV? Surf dan naar www.zeekajak.nl en neem contact op met de daar genoemde instructeurs. Verder worden daar ook verschillende soorten andere kano-activiteiten aangeboden. Wanneer en waar een activiteit wordt gegeven, kan je in overleg met de leiding zelf uitkiezen.