Home - Algemene informatie

   
 
De Wageningse Kano Vereniging (WKV) De Bovenste Polder is opgericht in 1988 en is gehuisvest in een monumentale voormalige steenfabriek op een zeer mooie locatie langs de Nederrijn bij Wageningen, zo'n kilometer stroomafwaarts van het Lexkesveer.
https://sites.google.com/site/wkvbopo/home/DJI_0102.jpg

Er is voor ieder een divers aanbod aan activiteiten op verschillende niveaus en interesses. De meeste tochten zijn bestemd voor kajakvaarders, maar er zijn ook enkele leden actief in het varen in open kano's. Bij de WKV zijn er oude rotten en instappers, mensen die op zee, vlakwater en/of wildwater varen, er zijn leden van alle leeftijden. De club heeft elk jaar een volle vaarkalender met voor een ieder wat wils.
Naast het organiseren van tochten geven we ook instructies op uiteenlopende niveaus, van beginners tot zeer gevorderden. Binnen de WKV beschikken we over enkele instructeurs die gediplomeerd zijn door de Nederlandse Kano Bond of het Watersportverbond.
WKV De Bovenste Polder is als kanovereniging aangesloten bij het Watersportverbond.


Heb je ook interesse in kajakvaren of kanovaren bij ons? Kom dan eens bij ons langs op een van onze verenigingsavonden of verenigingsochtenden. We varen in het zomerseizoen (begin april - eind september) elke woensdagavond, in het winterseizoen (begin oktober - eind maart) varen we op zondagochtenden als er in hetzelfde weekend geen andere activiteit op de WKV-kalender staat.
Er is tijdens verenigingsavonden en -ochtenden altijd deskundige begeleiding aanwezig. Nieuwelingen zijn dan van harte welkom. Als voorbehoud om mee te mogen kajakken op de Rijn geldt wel dat de begeleider van de verenigingsavond of -ochtend beoordeelt of de omstandigheden veilig genoeg zijn om nieuwelingen mee te nemen.
Al je mee wilt varen, neem dan wel een setje waterdicht ingepakte reservekleding mee en iets energierijks te eten en te drinken. Wij zorgen dan voor een kajak, peddel, zwemvest en spatzeil. We verzamelen ons om 18:45 uur (verenigingsavonden) of om 9:45 uur (verenigingsochtenden) bij onze steenfabriek.
Wil je meer informatie, neem dan contact op met een van de bestuursleden of stuur een e-mail naar ons op info@wkvkano.nl.

GEEN COMMERCIËLE ACTIVITEITEN ZOALS VERHUUR
Soms krijgen we de vraag of wij ook kano's verhuren of instructie verzorgen. Onze verenigingskano's zijn echter alleen bedoeld voor gebruik door onze leden. Uit veiligheidsoverwegingen verhuren wij geen kano's aan anderen, ook geven wij geen instructiemiddagen etc.

INFORMATIE VAN/VOOR WKV'ERS

VOORAANKONDIGING INSTAPCURSUS KAJAKVAREN IN 2020
Wil je graag kennismaken met kajakvaren en lijkt het je leuk om technieken hiervoor te leren? Doe dan mee met onze instapcursus voor beginners in het voorjaar van 2020! Hier leer je de eerste slagen en krijg je meer gemak op, in en onder water. Deze cursus is voor zowel leden als niet-leden.
De data voor de cursusonderdelen zijn:
- dinsdagavond 17 maart: introductieavond met theorie
- dinsdagavond 24 maart: praktijkles op het droge bij het clubgebouw
- zondagmiddag 29 maart: praktijkles in het zwembad
- dinsdagavonden 31 maart, 7 en 14 april: praktijklessen op de Nederrijn
- zaterdag 9 mei: korte dagtocht
Heb je interesse en wil je graag meedoen? stuur dan een mailtje naar info@wkvkano.nl.

29 DECEMBER 2019: FOTO'S VAN DE LAATSTE VERENIGINGSOCHTEND VAN 2019
Zondag 29 december was onze laatste verenigingsochtend van 2019. Naast varen op de Nederrijn in winterse omstandigheden hebben we tijdens onze pauze ook genoten van pannenkoeken en warme chocolademelk. Foto's van deze verenigingsochtend staan op de WKV Fotogalerij.

26 DECEMBER 2019: NIEUWE STEENDRUK JANUARI 2020 ONLINE
De nieuwe editie van de Steendruk is verschenen, die van januari 2020. De online versie kan je vinden onder Clubblad "Steendruk". De leden en donateurs van de WKV krijgen ook een papieren exemplaar van deze editie. De kopij van de volgende Steendruk (april 2020) sluit op 25 maart 2020.

25 DECEMBER 2019: FOTO'S STADSTOCHT AMSTERDAM EN MIDWINTERTOCHT KORTENHOEF OP FOTOSITE
Op 23 november waren we met 15 WKV'ers in Amsterdam en hebben we genoten van de blik op de stad vanaf het water. Op 14 december waren we met 7 deelnemers in Kortenhoef voor de Midwintertocht. Foto's hiervan staan op de WKV Fotogalerij.


MEEVAREN MET DE WKV (update 7 oktober 2019)
Lijkt kajakvaren je leuk, dan hoef je niet te wachten op de eerstvolgende cursus. Als nieuweling ben je welkom tijdens onze verenigingsavonden of verenigingsochtenden.
Van april tot en met september varen we elke woensdagavond en van oktober tot en met maart varen we op zondagochtend als er op dezelfde dag geen andere activiteit is. We varen op de Nederrijn en beginnen bij onze steenfabriek. We beginnen om ca 19:00 uur, resp. 9:45 uur, wanneer de begeleider de verenigingskajaks verdeelt over de deelnemers. Wil je meevaren, kom dan uiterlijk 19:00 uur, resp. 9:45 uur en neem zelf een pakketje droge reservekleding en -schoenen, een handdoek en iets te drinken en eten mee, wij zorgen voor een kajak met toebehoren.
Laat even van tevoren weten dat je wilt komen, want dan zijn we op je komst voorbereid. Stuur dus als je wilt even een mailtje naar info@wkvkano.nl.
Voor jongeren geldt dat de minimum leeftijd voor deelname als nieuweling aan de verenigingsavond/verenigingsochtend 12 jaar is. Ben je tussen 12 en 16 jaar, dan moet je een volwassene (ouder of voogd) meenemen.

LET OP! De begeleider van de verenigingsactiviteit kan beslissen om geen nieuwelingen mee te nemen als de omstandigheden (weer, stroming, waterstand) zo extreem zijn dat er grote risico's voor omslaan en/of onderkoeling van onervaren vaarders ontstaan.
 
Wil je op korte termijn een kanocursus of een andere kano-activiteit volgen buiten de WKV? Surf dan naar www.zeekajak.nl en neem contact op met de daar genoemde instructeurs. Verder worden daar ook verschillende soorten andere kano-activiteiten aangeboden. Wanneer en waar een activiteit wordt gegeven, kan je in overleg met de leiding zelf uitkiezen.