Corona maatregelen

Update corona-maatregelen (15 januari 2021)

Landelijk zijn versoepelingen afgekondigd: we kunnen weer in groepsverband varen.

Bij het (in)pakken van de boten, het varen en pauzeren houden we ons aan de anderhalve meter. Tijdens het sporten hoeven we geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening, dus reddingen kunnen we zonder problemen uitvoeren.

Voor kleedkamers geldt landelijk toegang met de coronacheck-app. Daarom gebruiken we de ovens de komende periode alléén als opslagruimte en niet als verblijfplaats. We gaan alleen kort naar binnen om een boot of materiaal te pakken of terug te leggen ... en we geven elkaar daarbij veel ruimte.

We komen in vaarkleding naar de steenfabriek of kleden ons buiten om bij auto of fiets (we kunnen wel snel een tas binnen leggen).

Bij drukte worden ook buiten mondkapjes geadviseerd. Afhankelijk van de hoeveelheid leden kan gebruik raadzaam zijn bij / in de ovens.

En verder houden we ons aan de basismaatregelen.

· Was vaak en goed je handen

· Houd 1,5 meter afstand

· Blijf thuis bij klachten en laat je testen

· Zorg voor voldoende frisse lucht

Als iemand in ons huishouden corona-positief is komen we niet varen, tenzij we minimaal een week geleden een boosterprik of korter dan 8 weken geleden corona hebben gehad en daarvan zijn genezen.